Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
iz OZS

OZS v bran staršem prvošolčkov

avgust 2019  |   OZS

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) odločno zavrača očitke Sindikata obrti in podjetništva, da je OZS zavrnila predlog dodatnega dne plačane odsotnosti z dela zaradi spremstva prvošolca v šolo. OZS je namreč zavrnila celotno kolektivno pogodbo, ki je vsebovala nerealne in previsoke zahteve sindikata, do posamičnih predlogov pa se OZS ni nikoli opredeljevala. 

»V OZS ne nasprotujemo predlogu, da starši prvošolcev dobijo dodatni dan plačane odsotnosti z dela. To je že sedaj praksa pri številnih delodajalcih, zlasti pri manjših podjetjih, ki so večinoma družinska,« ob tem pojasnjuje Branko Meh, predsednik OZS.

V OZS smo razočarani, da je Sindikat obrti in podjetništva stališča zbornice na pogajanjih o kolektivni pogodbi vzel iz konteksta, saj se OZS o konkretnem predlogu glede plačane odsotnosti z dela ni nikoli opredeljevala. Na pogajanjih je bila OZS med drugim proti nerealnemu dvigu plač in dodatnemu dnevu plačanega dopusta zgolj za člane Sindikata obrti in podjetništva (za nečlane to ne bi veljalo).

Tudi v OZS menimo, da morajo imeti vsi otroci in njihovi starši enake možnosti in pravice. OZS bo sicer o tej tematiki razpravljala tudi na jutrišnji seji upravnega odbora.

Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.