Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Promocija

ABS robni trakovi z orehovim dekorjem

november 2022  |   Ostermann

Orehov les je plemenit les. Njegov živahen barvni preliv, privlačen vzorec in topel barvni odtenek so danes izjemno priljubljeni pri izdelavi pohištva in notranje opreme. Alternativa za pravi les ali furnir, ki je gospodarna z viri, so pohištvene plošče z orehovim dekorjem. Ustrezni robni trakovi so na voljo pri podjetju Ostermann.

Ostermann november oreh

Oreh, ki je svetel les, se lahko v gozdarstvu uporablja le v omejenem obsegu. V Evropi oreh kot posamezno drevo običajno najdemo na vrtovih ali v parkih. Zaradi omejene razpoložljivosti ter dekorativnega vzorca in barve ta plemeniti les že od nekdaj sodi med les za kakovostno pohištvo in notranjo opremo. Živahen barvni preliv in topel osnovni odtenek sta že nekaj časa izjemno priljubljena. Alternativa za pravi les ali furnir, ki je gospodarna z viri, so lesene dekorativne plošče v videzu oreha. Za ozko površino ima podjetje Ostermann v ponudbi številne ABS robne trakove z orehovim dekorjem. Pet od njih tukaj predstavljajo strokovnjaki za robne trakove. Vsi navedeni robni trakovi so na voljo v širinah 23, 33, 43 in 100 mm ter na zalogi. Več informacij o tej temi lahko mizarji najdejo tudi pod iskalnim izrazom »#Highlights11« na spletni strani Ostermann www.ostermann.eu.

Sodobno, klasično ali izjemno plemenito?
Z ABS robnim trakom Pacific Walnut naravna je podjetju Ostermann uspelo oblikovati klasičen orehov dekor z izjemno sodobnim videzom. Svetel osnovni odtenek robnega traku zaradi rahlih, nepravilnih brazd s svetlimi in temnimi elementi deluje zelo naravno. Tisti, ki ima raje nekoliko temnejši odtenek lesa, značilen za oreh, lahko izbira med robnimi trakovi Dijon oreh naravna, Lincoln oreh in Carini oreh naravna. Različica Dijon se pri tem rahlo nagiba k rdečkastemu odtenku. Dekor Lincoln odlikuje živahno menjavanje med svetlimi in temnejšimi prečnimi prehodi. Nekoliko bolj zadržano alternativo ponuja dekor Carini. Ima nekoliko manj svetlih elementov, tako da robni trak sam po sebi deluje nekoliko bolj umirjeno. ABS robni trak Okapi oreh kaže nekoliko širše temnorjave, progaste strukture ter tako deluje plemenito in elegantno.

Debelina 1 ali 2 mm? To je pravo vprašanje ...
Vsi navedeni robni trakovi so na zalogi v različici 1 mm ali 2 mm. Katera različica pa je primerna za kateri projekt? V pomoč so Vam lahko naslednja vprašanja: Je pohištvo okroglo ali ravno? Ali je pomemben otip? Medtem ko je ravno pohištvo zaradi 1 mm debelega robnega traku videti izjemno dobro zaradi nizke višine in bolj neopaznega radija, z 2 mm debelimi robnimi trakovi bolj pride do izraza relief na površini in s tem otip. Tudi nagibanje trenda k okroglemu pohištvu lažje uresničite z robnim trakom debeline 2 mm.

Namig podjetja Ostermann:
Za tiste, ki jim je pomemben otip, so prava izbira dekorji Lincoln oreh, Carini oreh ali Okapi oreh debeline 2 mm. Ti imajo realistično vtisnjeno strukturo lesnih por, ki je pri naravnem videzu dodatno okrepljena z realističnim otipom.

Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.