Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
surovine-junij 2024-m
Finance

Surovine pred eksplozivnim vzponom?

JUNIJ 2024  |   Matjaž Štamulak
Zeleno dogajanje oziroma rastoči trend v zadnjem obdobju doživljajo tudi cene surovin. Dolgo smo opozarjali na ekstremno podcenjenost surovin v primerjavi z delniškimi trgi. Če so delnice že od leta 2008, ko se je zaključila zadnja eksplozivna rast cen surovin (ki je trajala od leta 2000 do leta 2008), veliko bolj donosen naložbeni razred, bi se lahko to v bližnji prihodnosti spremenilo.
družinska ustava_mala
Družinsko podjetništvo

Oblikovanje Družinske ustave

MAJ 2024  |   Uroš Kavs
Ob prenosu podjetja na potomce je smiselno oblikovati celostne dogovore, ki vključujejo vse družinske člane. Starše, prevzemnike in tiste potomce, ki v podjetju ne bodo aktivni. Kaj pripada slednjim? Kaj staršem?
hudovernik-2_mala
Komunikacija

Komunikacija igra ključno vlogo

MAJ 2024  |   Janez Hudovernik
Raziskave kažejo, da so dobre komunikacijske sposobnosti pogosto navedene med najpomembnejšimi lastnostmi uspešnih ljudi. Te spretnosti omogočajo jasnejše postopke odločanja in učinkovitejše reševanje problemov ter spodbujajo produktivno delovno okolje. Projekti propadejo predvsem zaradi komunikacijskih napak, zaradi česar podjetja vsako leto utrpijo velike finančne izgube.
hilčer-naloge vodje-m
Vodenje podjetja

Nekaj pomembnih napak pri vodenju

APRIL 2024  |   Denis Hilčer
Errare humanum est. Delati napake je človeško. Tako zaposleni kot vodje so ljudje in tako kot vsi delajo tudi napake. Velika večina (na srečo vsi do zdaj) vodij je dobronamernih in tudi, če kdaj kaj naredijo narobe, to ni nalašč. Napake se lahko zgodijo zaradi pomanjkanja znanja, včasih pa vodje ne zmorejo prenesti znanja v prakso.
finance_ai_mala
Finance

Nova naložbena priložnost?

APRIL 2024  |   Matjaž Štamulak
V zadnjem času verjetno ni posameznika, ki ne bi govoril ali vsaj kaj slišal o umetni inteligenci. Veliko posameznikov jo že uporablja v svojo pomoč in iskanje podatkov (primer Chat GPT), prav tako jo vedno bolj uporabljajo in vnašajo v svoje delovne procese podjetja, vlade in investicijski velikani.
družinsko podjetništvo - marec 23-m
Družinsko podjetništvo

Učinkovito vodenje družinskih podjetij

APRIL 2024  |   Uroš Kavs
Prenos družinskega posla na naslednike je velik izziv. Ta se navezuje predvsem na nadaljnje učinkovito vodenje. Starši vse prevečkrat razmišljajo, da bo še naprej vse potekalo enako kot doslej. Ne bo! Zakaj ne?
hudovernik_1_mala
Komunikacija

Različnost nas bogati

APRIL 2024  |   Janez Hudovernik
Tokrat začenjamo vznemirljiv niz člankov, ki bodo osvetlili fascinantno temo osebnosti in vedenja. Osebnost je kot nevidna sila, ki nas vodi v vsakodnevnih interakcijah, naše vedenje pa je kot ogledalo, ki odslikava notranje značilnosti. Razumevanje teh dinamik nam omogoča, da se bolje spoznamo in izboljšamo naše medsebojne odnose. V seriji člankov bomo raziskovali, kako se naše vedenjske tendence odražajo v odnosih do ljudi in opravil.
družinsko podjetništvo - november 2023-m
Družinsko podjetništvo

Kaj pomeni strateško vodenje podjetja?

MAREC 2024  |   Uroš Kavs
Zakaj je smiselno, da nasledniki čimprej prevzamejo polno odgovornost za vodenje podjetja? Ker je to največji izziv prenosa družinskega podjetja! Kar dvema tretjinama to ne uspe!
Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.