Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Zdravje

Če bi to vedel prej, bi bila to moja prva investicija v zdravje

maj 2023  |   OZS

lido 1

 

Sedenje je postalo neločljivi del sodobnega življenja. Pa se zavedamo, da imamo na dosegu roke rešitev za svoje zdravje?

Veliko ljudi preživi večino svojega delovnega časa sede, nato pa doma nadaljuje s sedenjem pred računalnikom ali televizijo. Čeprav se zdi sedenje nedolžno, pa lahko ima dolgotrajno sedenje resne posledice za naše zdravje.

Dolgotrajno sedenje in njegove posledice

Sedenje za dalj časa lahko negativno vpliva na naše zdravje na več načinov. Študije so pokazale, da lahko dolgotrajno sedenje poveča tveganje za razvoj številnih bolezni, kot so debelost, diabetes tipa 2, srčno-žilne bolezni in raka debelega črevesa. Poleg tega lahko dolgotrajno sedenje povzroči bolečine v hrbtu in vratu, zmanjšanje mišične mase, zmanjšanje kostne gostote in poslabšanje drže.

Kaj lahko storimo?

Kljub temu, da je sedenje sestavni del našega vsakdanjega življenja, je pomembno, da se dovolj tudi gibate. Vsakih 30 minut vstanite in se razgibajte ali se sprehodite nekaj minut. To bo pomagalo aktivirati mišice, izboljšalo krvni obtok in preprečilo bolečine v hrbtu in vratu. Redno tudi telovadite, saj je le-to pomembno za ohranjanje zdravja in preprečevanje bolezni.

Prehranjujte se zdravo. Zdrava prehrana lahko pomaga pri preprečevanju bolezni in izboljša vaše zdravje na splošno. Poskusite se izogibati prekomernemu uživanju sladkorja, maščob in soli ter raje izbirajte polnovredna živila, zelenjavo in sadje.

Bolezni zaradi nepravilnega sedenja

Nepravilno sedenje lahko prispeva k različnim boleznim in težavam v starosti. Najpogostejše bolezni zaradi nepravilnega sedenja so:

  • Bolečine v hrbtenici: Dolgotrajno sedenje lahko povzroči bolečine v hrbtu, še posebej, če oseba nepravilno sedi ali sedi na neudobnem stolu.
  • Osteoartritis: Nepravilno sedenje lahko prispeva k razvoju osteoartritisa, saj lahko povzroči obrabo sklepov.
  • Srčno-žilne bolezni: Preveč sedenja lahko poveča tveganje za srčno-žilne bolezni, saj lahko povzroči povečanje krvnega tlaka in krvnega sladkorja.
  • Debelost: Sedeči način življenja lahko vodi do povečanja telesne mase in razvoja debelosti.
  • Zmanjšana mišična moč: Preveč sedenja lahko povzroči zmanjšanje mišične moči in izgubo mišične mase.

Podjetje Lido ima rešitev za kakovostno sedenje

Ob upoštevanju vseh smernic zdravega sedenja, so v podjetju Lido izdelali počivalnik, ki ohranja zdravje tudi v sedečem položaju. Počivalnik Princ ima anatomsko oblikovano hrbtišče, ki podpre celoten lok hrbtenice. V ležečem položaju podpre tudi vratni del in s tem poskrbi, da glava udobno počiva. Nagibni mehanizem se individualno uravnava, saj se zaustavi v tistem položaju, ki je za telo v določenem trenutku najbolj optimalno podprto. S podporo za noge počivalnik Princ omogoči popolno sprostitev celotnega telesa.

Lido Pinc koristi

 Med njihovimi samodejno nagibnimi ali električno-baterijskimi počivalniki boste zagotovo našli pravega za vas.

 

lido2

Prav tako nudijo tudi visokokakovostne sedežne garniture, na voljo pa so tudi zelo uporabni dvižni fotelji.

lidorjav

lido4lidordec

  

Vabljeni v salon Lido ali na www.lido.si

lido5 

Lido svetovalnica – Kako očarati drago?

Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.