Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
OOZ Kranj

Dogodivščina z oldtajmerjem

december 2021  |   Uroš Kavs

Leta jeklenih konjičkov minevajo hitreje kot naša. Nekateri starodobniki počivajo v garažah in čakajo na nedeljsko lepo vreme, nekateri so za vsakdanjo rabo (preprosta elektronika in zanesljiv motor sta vzroka, da jih je na cesti vsak dan več). Ponosen lastnik avtobusa Mercedes Benz, ki ima že več kot 60 let, je tudi član OOZ Kranj Sašo Bizjak.

starodobniki

Dolgoletni član OOZ Kranj Sašo Bizjak, ljubitelj starodobnikov, je sredi junija s svojim avtobusom Mercedes Benz 0319 Panorama, letnik 1960, na nepozabno vožnjo odpeljal člane upravnega odbora OOZ Kranj in zaposlene na zbornici.

Pred zbornico nas je pričakal s svojim jeklenim lepotcem – »zglancanim«, z rdečo preprogo na sredini in obvezno brisačko na voznikovi strani (klime ni).

Peljali smo se do Tavčarjevega dvorca v Poljanski dolini. Na cesti smo bili prava atrakcija. Ljudje so se obračali, mahali, trobili … Pred dvorcem smo nato parkirali v senco in si ogledali muzej: poročno sobo, meščansko ognjišče in stalno razstavo Visoške domačije. Z veseljem smo si privoščili tudi kavico v kavarni, ki nam jo je postregla prikupna »dečva«.

Spet smo se usedli na rdeče sedeže in se s kar zavidljivo hitrostjo 100 km/uro odpeljali na kosilo v gostilno Ančka v Šenčur. Enkraten izlet. Sašo, hvala!

starodobnik

Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.