Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
iz OZS

Poostren nadzor FURSa

avgust 2019  |   OZS

FURS napoveduje nadzore pravilnosti obračunavanja DDV v dejavnosti spletne trgovine v povezavi s stalnimi poslovnimi enotami v Sloveniji.

Ugotovljenih je bilo več primerov, v katerih so družbe s sedežem v tujini poslovale preko stalnih poslovnih enot, ki v Sloveniji niso bile registrirane, pri tem pa ni bilo obračunanih in plačanih ustreznih dajatev. Eden od zaznanih načinov poslovanja je, da zavezanec s tujo identifikacijsko številko za DDV preko spletnih strani oglašuje in prodaja različne izdelke, pri tem pa ima v Sloveniji stalno poslovno enoto, za katero se tu opravljajo različne storitve, kot npr. priprava paketov in pakiranje, skladiščenje izdelkov pred pakiranjem, oddaja paketov kurirskim službam v imenu naročnika, administracija, sprejemanje vrnjenih paketov, komunikacija s strankami in podobno.

Preberite več.

Kalkulator

Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.