Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Promocija

TOP 5 razlogov za obisk Prlekije

junij 2021  |   Občina Ormož

TOP 5 razlogov za obisk Prlekije

»Dežela, čudovita kakor iz lepih sanj – tista moja domovina tam doli …« je pred stotimi leti zapisal Franc Ksaver Meško, eden od znamenitih ljudi s koreninami v naših krajih. Smo del Prlekije, dežele toplih, odprtih ljudi, znamo živeti, se veseliti in tudi jokati, če je treba, smo srčni in družabni ljudje s prirojenim smislom za humor ter dobro privoščimo tudi drugim.

V deželi šipona in drugih izvrstnih vin

Stoteri vinski griči, na njih pa topoli, tukaj jih imenujemo palme, zaselki in posamezne hiše, tu in tam cerkvica ter nekdanje gosposke hiše – dvorci, ki s svojimi velikimi starimi kletmi pričajo o slavni vinarski tradiciji krajev okoli Jeruzalema.

Prlekija

Gradovi in legende

Jeruzalem, majhen zaselek z velikim imenom, se dviga na 341 m nadmorske višine sredi mehkih gričev, poraslih z vinogradi. Legenda pravi, da so mu ime podarili slavni križarji, ki so se tu ustavili na svojih pohodih v Sveto deželo. Najbrž zato, ker jim je bilo nebeško lepo.

Prlekija

Martinovanje

Oktobra se končujejo trgatve, v prvih dneh novembra pa naši kraji dobesedno oživijo. Za nas je Martinovanje največji lokalni praznik, povezan s tradicijo, vinogradništvom in vinarstvom, povezan s hvaležnostjo in veseljem nad vsem, kar smo skozi leto pridelali in doživeli. Čudovito je, ko to veselje lahko delimo z vami - obiskovalci od blizu in daleč. V prikazu običajev, kjer ne manjka šaljivosti, boste spoznali naš temperament, to kar smo prejeli od prednikov in kar nas tudi oblikuje.

Prlekija

Pri nas se dobro je

Pristna prleška kulinarika, le kdo je ne bi oboževal? Prava paša za oči, bogastvo različnih arom in okusov, ki so prvinski in nepotvorjeni in zato toliko bolj navdušujoči. V svojem bistvu je zelo preprosta, saj se naslanja na sestavine, ki se pridelajo doma, okoli hiše, na njivi in v domačem hlevu. Pripravljena je na načine, kot jih poznamo domačini – Prleki – že desetletja, lahko rečemo kar stoletja.

Prlekija

Svet ob Dravi

S svojim močnim, a dokaj mirnim tokom je raj za popotnika, kolesarja, ribiča ali tistega, ki želi na čolnu odkrivati skrite rokave stare rečne struge. Poležavanje ob vodi, kopanje na otoku sredi reke, jahanje … za vse, ki jim je všeč voda, vonj po njej in rahlo mistično okolje reke Drave.

Prlekija

Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.