Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Promocija

Volkswagen ID. Buzz: Modernistična obuditev znamenitega Bullija

februar 2023  |   OZS

Nostalgično oblikovanje s prepoznavnim obrazom in dvobarvnim lakiranjem, ki spomnijo na prvo generacijo Bullija. ID. Buzz se ponaša z zavidljivo nizkim zračim uporom zgolj 0,285 Cd, hkrati pa z dolžino 4.712 milimetrov in medosno razdaljo 2.988 milimetrov navdušuje s praktično kabino. Potniška različica, ob standardni postavitvi sedežev, sprejme 1.121 litrov prtljage, ob zloženi zadnji klopi deljivi v razmerju 60:40 pa se prostornina poveča na 2.205 litrov. Kot pri predhodnikih, je ponudba novega ID. Buzz razdeljena na dve plati, da bi zadostili potrebi različnim uporabnikom. Pričakovanja obrtnikov ali dostavljavcev v urbanih okoljih bo izpolnil tovorni ID. Buzz Cargo, ki za opcijskimi krilnimi vrati skriva prostor s 3,9 kubičnih metrov volumna in do 650 kilogrami nosilnosti. ID. Buzz Cargo sprejeme dve evro paleti oziroma tovor z dolžino do 2.208 milimetrov.

Ne glede na izbiro med potniškim ID. Buzz s petimi sedeži ali dostavnim ID. Buzz Cargo, bo pod površjem nameščen električni sklop z litij-ionsko baterijo s 77 kilovatnimi urami uporabne kapacitete in elektromotorjem na zadnji osi. Slednji zmore 150 kW (204 KM) moči in poskrbi za poskočno dinamiko, kakršno bi mu zavidali tudi predniki. ID. Buzz bo z enim polnjenjem potnike popeljal na 420-kilometrsko pot, nato je mogoče baterijo na hitrih polnilnicah z zmogljivostjo 170 kilovatov v pol ure oskrbeti na 80 odstotkov. Polnjenje doma ali na javnih polnilnica bo potekalo preko 11-kilovatnega priklopa z izmeničnim tokom.

id buzz

V notranjosti bo ID. Buzz postregel z zračnim in svetlim modernističnim ambientom, odetim v okolju prijazne reciklirane materiale ter obogatenim z najsodobnejšo tehnologijo. Pred voznikom se razprostirajo 5,4-palčni digitalni merilniki z nujnimi podatki o vožnji, sredino armaturne plošče zastopa do 12-palčni (30,5 cm) informacijsko-zabavni zaslon na dotik podprt z najnovejšim MIB 4 operacijski sistemom, za dodatno popestritev digitalne zasnove bo poskrbel napredni projicirni zaslon s tehnologijo razširjene resničnosti. Mladostnike bo razveselila brezžična povezava s storitvama Apple CarPlay in Android Auto, da bo uživanje v najljubši glasbi vedno le korak stran. Kabina je opremljena s kar do osmimi USB-C priklopi in inovativnim Buzz Box sredinskim shranjevalnim prostorom, v katerem najdemo strgalo za led, odpirač za steklenice, nosilce plastenk ter petlitrski predalnik.

id buzz

Potniški ID. Buzz se bo izkazal kot odličen družinski sopotnik, ID. Buzz Cargo pa bo z vsestransko zasnovo v konfiguraciji z dvema enojnima sedežema ali dvojno klopjo v prihodnje izpolnil naloge različnih namenskih vozil. Brez zadržkov se bo postavil v vlogo dostavnikov s hladilnimi komorami, paketnih dostavnikov ali reševalnih vozil. V svet gospodarskih vozil vstopa s prepoznavno uporabnostjo, vendar z električnim zagonom piše novo poglavje trajnostne mobilnosti.

Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.