Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Kibernetska varnost

Zakaj so manjša podjetja bolj ranljiva za kibernetske incidente?

marec 2024  |   AŽU

Škoda pogosto ni samo finančna

Škode, ki jih katerikoli kibernetski varnostni incident lahko povzroči podjetju, so raznolike: od neposrednih finančnih stroškov zaradi izsiljevanja do škode na komunikacijsko-informacijskem sistemu, izgube podatkov in možnosti glob, pa tudi škod, kot jih prinaša prekinjeno poslovanje.

Ne smemo pa zanemariti tudi posredne škode. Največja posredna škoda, ki jo podjetje lahko utrpi zaradi kibernetskega napada, je upad ugleda in zaupanja pri strankah in poslovnih partnerjih. Znano je, da 1-odstoten padec ugleda lahko povzroči 3-odstoten padec prodaje.

 

Kako lahko pomaga zavarovanje kibernetske zaščite?

Za podjetja je pri Zavarovalnici Triglav na voljo samostojno zavarovanje kibernetske zaščite. Strokovnjaki za kibernetsko varnost pravijo, da se mnogokrat zgodi, da ob nastanku kibernetskega varnostnega incidenta v podjetju nastopi panika. Zaposleni ne upoštevajo protokola ravnanja, če ga podjetje sploh ima. Nenadzorovana dejanja pa utegnejo povzročiti še več škode od samega kibernetskega incidenta.

Če imate sklenjeno zavarovanje kibernetske zaščite, se preden ukrepate, obrnite na Triglav asistenco. Pokličete jo lahko 24 ur na dan 7 dni na teden vse dni v letu na telefonsko številko 080 2864, iz tujine pa +386 2222 2864.

Zavarovanje kibernetske zaščite poleg asistenčne pomoči obsega 4 osnovna kritja: odziv na incident, stroške ponovne vzpostavitve sistema, odgovornost za kršitev zaupnosti in zasebnosti ter odgovornost za omrežno varnost. K temu je mogoče priključiti še 3 dodatna kritja: obratovalni zastoj, kibernetsko izsiljevanje in kibernetski kriminal.

 

Izkoristite ugodnost kot član Obrtno-podjetniške zbornice in s kartico Mozaik podjetnih  sklenite ali obnovite zavarovanje kibernetske zaščite s 7-odstotnim popustom.

Raje preventiva kot …

Ustrezna zavarovanja vam  lahko pomagajo s povrnitvijo finančnih sredstev. Vendar je vsaka preventiva boljša kot kurativa. Zato ukrepajte preventivno, saj boste tako prihranili tudi dragoceni čas in skrbi. 

Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.