Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
varni na soncu-gradbinec-m
Varni na soncu

Zaščita pred soncem je ključnega pomena za delavce na prostem

JUNIJ 2024  |   Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa UKC Ljubljana
Prihajajoči poletni meseci predstavljajo za delavce, ki delajo na prostem, veliko tveganje za zdravje. Dolgotrajna izpostavljenost sončnemu UV-sevanju lahko vodi v resna obolenja, kot so opekline z oteklinami in mehurji, kožne rakave bolezni, okvare in bolezni oči, nenazadnje tudi smrt zaradi kožnega raka ali toplotne obremenitve. Zaradi dela pri visokih temperaturah lahko pride do dehidracije, zmanjšane delovne storilnosti in povečanega tveganja za nezgode.
hilčer-tarča-m
Vodenje podjetja

Če hočeš zadeti tarčo jo moraš najprej določiti

JUNIJ 2024  |   Denis Hilčer
Mnogo ljudi postavlja cilje, vendar jih le malo postavlja na takšen način, ki poveča možnosti za dosego cilja. Tako postavljen cilj nam daje strukturo in vsebuje specifične ter objektivne podatke.
družinsko podjetništvo - ustava2-m
Družinsko podjetništvo

Oblikovanje Družinske ustave (2. del)

JUNIJ 2024  |   Uroš Kavs
Družinski dogovori so izjemno pomembni za dolgoročno uspešno poslovanje. Določajo tudi strategijo poslovanja. Predvsem se z njimi dorečejo scenariji, ki določajo pogoje izstopa iz podjetja ali dedovanja. Ko solastnik odhaja iz podjetja, je zelo pomembno, da se ve, pod kakšnimi pogoji.
vodenje_motivacija_mala
Vodenje podjetja

Motivacija enkrat za vselej

JUNIJ 2024  |   Denis Hilčer
Motivacija je zagotovo pojem, ki je najpogosteje narobe razumljen. Pomislite, kolikokrat ste za koga rekli, da ni motiviran in ob tem nerazumevajoče zmajevali z glavo. V zasebnem življenju je to lahko manjši (brez zamere, to, da otrok ne pospravi svoje sobe točno takrat in točno tako, kot smo hoteli, ni življenjskega pomena) ali večji problem. Nam je bolj pomemben kontekst, ko se razumevanje motivacije prenese v organizacijsko okolje.
surovine-junij 2024-m
Finance

Surovine pred eksplozivnim vzponom?

JUNIJ 2024  |   Matjaž Štamulak
Zeleno dogajanje oziroma rastoči trend v zadnjem obdobju doživljajo tudi cene surovin. Dolgo smo opozarjali na ekstremno podcenjenost surovin v primerjavi z delniškimi trgi. Če so delnice že od leta 2008, ko se je zaključila zadnja eksplozivna rast cen surovin (ki je trajala od leta 2000 do leta 2008), veliko bolj donosen naložbeni razred, bi se lahko to v bližnji prihodnosti spremenilo.
varni na soncu-1_mala
Varni na soncu

Zagotovimo dobro zaščito

MAJ 2024  |   Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa UKC Ljubljana
Slovenija je med vodilnimi državami po obolevnosti za kožnim rakom. Glede na to, da se začenja obdobje sončnega vremena in daljše izpostavljenosti soncu, je ustrezna zaščita za delavce nujna. Poleg pozitivnih učinkov, ki jih ima sonce na človeka, ima lahko tako kratkotrajna kot tudi dolgotrajna izpostavljenost številne negativne posledice na zdravje.
družinska ustava_mala
Družinsko podjetništvo

Oblikovanje Družinske ustave

MAJ 2024  |   Uroš Kavs
Ob prenosu podjetja na potomce je smiselno oblikovati celostne dogovore, ki vključujejo vse družinske člane. Starše, prevzemnike in tiste potomce, ki v podjetju ne bodo aktivni. Kaj pripada slednjim? Kaj staršem?
hudovernik-2_mala
Komunikacija

Komunikacija igra ključno vlogo

MAJ 2024  |   Janez Hudovernik
Raziskave kažejo, da so dobre komunikacijske sposobnosti pogosto navedene med najpomembnejšimi lastnostmi uspešnih ljudi. Te spretnosti omogočajo jasnejše postopke odločanja in učinkovitejše reševanje problemov ter spodbujajo produktivno delovno okolje. Projekti propadejo predvsem zaradi komunikacijskih napak, zaradi česar podjetja vsako leto utrpijo velike finančne izgube.
Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.