Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
hilčer-vodenje odnosi-m
Vodenje

Pomen odnosov pri vodenju

SEPTEMBER 2023  |   OZS
»Ljudje so bogastvo podjetja« naj ne bo le fraza. Iz kateregakoli zornega kota pogledamo, so v ospredju ali ozadju vsakega uspešnega podjetja ljudje. Od fizičnega dela pretovarjanja paketov, administrativnih del pa vse do popolne avtomatizacije procesov, kjer so prav tako v ozadju ljudje, ki programe programirajo, izvajajo spremljanje, nadgrajevanje, izboljšave ipd. Tako bo ostalo vse do popolnega prevzema umetne inteligence. Do takrat pa je prav, da na pomembno, če ne prvo mesto po pomenu, postavimo človeka. In prav na vsako osebo lahko vplivamo, če le vemo kako!
ostermann-september-2-m
Promocija

Robni trakovi iz linoleja

SEPTEMBER 2023  |   Ostermann
Kdor želi pri pohištvenih elementih s površino iz linoleja enak material uporabiti tudi za robni trak, lahko pri podjetju Ostermann že zdaj dobi robni trak iz linoleja enakega videza in otipa. Novi robni trakovi so na voljo v 24 barvah.
družinsko podjetništvo-april-m
Družinsko podjetništvo

Učinkovito upravljanje družinskega podjetja

SEPTEMBER 2023  |   OZS
V manjših podjetjih je značilno razmišljanje, da bodo nasledniki poleg svojih prevzeli še vse funkcije staršev. V srednje velikih družinskih podjetjih z jasno strukturo vodenja prevladuje mnenje, da bodo nasledniki stopili v velike »čevlje« staršev. Ob tem bodo svoje funkcije delno predali drugim zaposlenim. Bo na ta način zagotovljeno optimalno vodenje podjetja?
hilčer-načini vodenja-m
Vodenje

Načini (stili) vodenja

AVGUST 2023  |   OZS
Običajno je za polno zaposlenega vodjo iskanje pravega pristopa vodenja časovno potratna naloga, pogosto tlakovana s poskušanjem in opuščanjem nedelujočih načinov. Da je naloga še težja, pa različni avtorji prispevajo bolj ali manj kompleksne rešitve. Katero pot uporabiti? Osebno mi je najbližji pristop, ki upošteva dve perspektivi, in sicer na eni strani način, kako delegiramo naloge, aktivnosti, in na drugi, kako s komunikacijo vplivamo na odnos do zaposlenih.
osebni finančni proračun-m
Finance

Razmere narekujejo kontrolo finančnega proračuna

JULIJ 2023  |   OZS
Pojav visoke inflacije in z njo podražitev osnovnih stroškov za bivanje, cen v trgovini, vzpon cen energentov itn. postavljajo pred posameznike vedno večji izziv. Za enak življenjski standard oziroma kakovost življenja moramo namenjati vedno večji del osebnega finančnega proračuna. Če smo mogoče še leto ali dve nazaj za vse naše »stroške življenja« namenili zgolj en del finančnega proračuna, se ta del zdaj vztrajno povečuje praktično pri vseh posameznikih.
ostermann-julij-kava-m
Promocija

Kreativni robni trakovi v želeni zasnovi

JULIJ 2023  |   Ostermann
Pri podjetju Ostermann lahko mizarji zdaj dobijo tudi ABS pohištvene robne trakove s kreativnim dekorjem po lastni izbiri. Te Vam dostavimo v najkrajšem času in v majhnih velikostih serij.
družinsko podjetništvo-junij-m
Družinsko podjetništvo

Uspešen prevzem družinskega podjetja (2. del)

JULIJ 2023  |   Uroš Kavs, Light d.o.o.
Kdaj je pravi čas, da se starši umaknejo? Kolikšen delež lastništva še obdržijo zase? Koliko so naslednikom še na voljo za posvetovanje? Kako naj potomci vodijo družinsko podjetje? Kaj vse se je potrebno dogovoriti, če je naslednikov več?
študentsko delo-torta-m
Študentsko delo

Pomoč pri občasnih delovnih nalogah in sezonskih delih

JULIJ 2023  |   OZS
Študentsko delo je priljubljena oblika dela med dijaki in študenti. Mladim prinaša prvi stik s trgom dela, prve delovne izkušnje, delovne navade in prvi zaslužek. Delodajalci pa imajo možnost, da pri mladih prepoznajo talente ter si pomagajo pri določenih občasnih in začasnih delovnih nalogah ter sezonskih delih. Tako dolgoročno vzgajajo kandidate za svoje potrebe. Mladi prinašajo delodajalcem svežino, nova znanja, običajno so bolj vešči IKT tehnologije in znajo več jezikov. Veseli so uvajanja, mentorstva in so odprti za učenje.
Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2023 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.